Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 33,8937   33,9547
EURO 37,6683   37,7362
       
Özlü Sözler
Bir insana yapılacak en büyük kötülük, ona umut verip sonra hiçbir şey olmamış gibi gitmektir. Friends
Son Ziyaretçi Yorumları
Betül Turna
Sadece ek ders değil maaş kesintisi de oluyor karantina süresi raporlu olarak sayılıyor 10 gün rapor hakkimizdan gidiyor


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Reklam
BU NASIL "MÜLAKAT" GİBİ MÜLAKAT YAPMAKTIR..?

Genel Başkanımız Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in daha önce mülakatlarla ilgili yaptığı açıklamada aday öğretmenlerimizin aralarında uzman ve başöğretmenlerimizin de bulunduğu komisyon üyeleri huzurunda seçilen konuya dair bir ders saati yani 45 dakika ders anlatacaklarını söylediğini hatırlatarak, ancak hali hazırda yapılan mülakatlara bakıldığında bunun böyle olmadığını belirtti. Neredeyse tamamı şube müdürlerinden oluşan komisyon üyelerinin adayları mülakata aldığını, daha önceki yıllarda olduğu gibi seçilen soruların cevaplandırıldığını bildiren Geylan, adayın alanı ile hiçbir alakası olmayan komisyon üyelerinin puanlama yaptığını kaydetti. “Korkarım ki, birçok genç meslektaşımızın kul hakkına girilecek, onların ve ailelerinin emeklerine yazık edilecek!” diyen Geylan, sonuçları takip edeceklerini söyledi. Genel Başkan açıklamasında şunları kaydetti:

 

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, daha önce mülakatlarla ilgili yaptığı açıklamada ‘Aday öğretmenlerimiz, aralarında uzman ve başöğretmenlerimizin de bulunduğu komisyon üyeleri huzurunda, seçilen konuya dair bir ders saati yani 45 dakika ders anlatacaklar’ demişti.

 

Peki öyle mi oluyor?


Tabii ki de HAYIR!

 

Neredeyse tamamı şube müdürlerimizden oluşan komisyon üyeleri adayları mülakata alıyor, aynen daha önceki yıllarda olduğu şekliyle, seçilen sorular cevaplandırılıyor, kimisi 3 dakikada, kimisi 15 dakikada, kimisi 30 dakikada sözlü sınavı tamamlıyor.

 

Adayın alanıyla hiçbir alakası olmayan komisyon üyeleri de puanlama yapıyor.

 

Komisyon üyelerine en fazla +5 puana kadar da inisiyatif kullanabileceklerinin söylendiği ifade ediliyor!

 

60.000 adayın girdiği bir sınavda 0,01’lik bir sapmanın dahi adayı onlarca sıra aşağı ya da yukarı taşıyacağı düşünülürse, (Sayın Yusuf Tekin’in ifade ettiği gibi) bu nasıl MÜLAKAT GİBİ MÜLAKAT yapmaktır?

 

Korkarım ki, bir çok genç meslektaşımızın kul hakkına girilecek, onların ve ailelerinin emeklerine yazık edilecek!

 

Aylardır bas bas bağırıyoruz: Madem Sayın Cumhurbaşkanımızın “MÜLAKAT KALDIRILACAK” sözünü havada bıraktınız, bari son defa yapılan bu sınavda, dört yıldır olduğu gibi KPSS puanına denk puanlama yapılsın.

 

Sonuçları takip edeceğiz, bakalım ilk 20.000’e giren arkadaşlarımızdan kaç tanesi mülakatlarda atama hakkını kaybedecek, göreceğiz.

 

İnşallah endişelerimiz yersiz çıkar, inşallah gereksiz kuruntu yapıyoruzdur; en büyük temennim budur.

 

Aksi halde, bu sorumluluğun altından kimse kalkamaz!


08.07.2024






Okunma Sayısı: 76


3.145.161.215








DİĞER HABERLER

 

© Copyright 2024  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır.


Top